Escribe y encuentra lo que buscas:

Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic

Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic : LCA4Climate

LCA4Climate

Presentació

La Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF és un centre internacional d'excel·lència en l'Anàlisi de Cicle de Vida (ACV), i una font líder d’investigació innovadora sobre l'ACV i la seva aplicació en la mitigació del canvi climàtic.

Va ser establerta el desembre de 2010 per acord entre l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), essent ESCI-UPF (Barcelona, Espanya) la institució amfitriona.

Investigació

Agroalimentari

Explorem diferents maneres d’augmentar la sostenibilitat a través de l’estudi del cicle de vida dels aliments durant tota la cadena de subministrament, l’aplicació dels principis de l’economia circular tant a la producció com al consum i la promoció d’hàbits alimentaris més saludables i amb menor impacte ambiental..

Gestió de residus

Desenvolupem metodologia i aplicacions per a una millor gestió de residus. Fomentem una avaluació objectiva de les diverses opcions de gestió, cercant punts de millora i ajudant en la seva comunicació.

Construcció sostenible

En el futur, serà necessari analitzar l'aplicabilitat dels actuals mètodes d'ACV a sistemes d’elevada complexitat, com les ciutats. Això s'ha de dur a terme des d'una nova perspectiva ja que les ciutats no poden ser considerades com una suma de productes i edificis, sinó com a sistemes més complexos que requereixen un enfocament més integral.

Nous materials

Fem recerca a partir de la nostra experiència en avaluació ambiental, econòmica i social de nous materials i tecnologies desenvolupades pels fabricants i els oferim alternatives basades en el desenvolupament sostenible, l’ecodisseny i l’economia circular. Així, podem guiar i informar els fabricants, empreses i centres de decisió política sobre els impactes ambientals d’aquests nous productes i tecnologies.

La Càtedra

Missió

Unir esforços per a la recerca i l'educació amb socis de tot el món d'acord amb els principis definits per la UNESCO per racionalitzar la perspectiva del cicle de vida en la presa de decisions davant els desafiaments de la sostenibilitat.

Visió

La Càtedra aspira a transformar el món cap a millor, essent una font de recerca d’alt impacte, desenvolupament de polítiques i aliances comercials en Anàlisi de Cicle de Vida (ACV) i economia circular, i la seva aplicació en la mitigació del canvi climàtic, nacional i internacionalment reconeguda.

Valors

  • Avantatge comparatiu, rellevància i valor afegit d’UNESCO i ESCI-UPF
  • Experiència en ecodisseny, ACV, comunicació ambiental i disseny de sistemes de gestió ambiental orientats a productes, serveis i organitzacions 
  • Millorar i difondre solucions a favor de l'economia circular: Capacitat d’innovació
  • Poder de convocatòria i lideratge en sostenibilitat
  • Internacionalitat

Equipo

Dr. Pere Fullana

Director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic - Investigador

Xavier Carbonell

Director de la Càtedra MANGO d’RSC

Dra. Alba Bala

Investigadora de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic - Responsable de la línia de residus

Dr. Jaume Albertí

Investigador de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic

Llúcia Ribot

Responsable de continguts de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic

Laura Batlle-Bayer

Investigadora de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic

Ilija Sazdovski

Investigador de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic

Vols més informació?

Contacta amb nosaltres
*

* Campos obligatorios

Responsable: ESCOLA SUPERIOR DE COMERÇ INTERNACIONAL (ESCI-UPF); Finalitat: Finalitat 1: Atendre les sol·licituds dels interessats. Finalitat 2: Enviament de comunicacions comercials; Legitimació: La base legal para el tratamiento de los datos de los interesados en el caso de la finalidad 1 es el legítimo interés del responsable; y en el caso de la finalidad 2 es la obtención de su autorización; Destinataris: No es cediran dades a tercers; Drets: L’interessat té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica a la informació addicional; Ubicació: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra pàgina web: https://www.esci.upf.edu/ca/politica-privacitat-cookies/rgpd-contactes